دسته بندی :

آخرین مطالب سایت

اینستاگرام ما

ما را فالو کنید

مفاهیم کلیدی شرایط عمومی پیمان در قراردادهای پیمانکاری

شرایط عمومی پیمان
لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://oonelaw.com/general-terms-of-the-contract

شرایط عمومی پیمان، سندی است که شرایط کلی قراردادهای پیمانکاری دولتی یا خصوصی را بین کارفرما و پیمانکار مشخص می کند. شرایط عمومی پیمان دارای سه قسمت موافقت نامه، شرایط عمومی و شرایط خصوصی پیمان است. شرایط عمومی پیمان به عنوان مهم ترین شرایط در قراردادهای پیمانکاری در ۵۴ ماده تنظیم شده است. شرایط عمومی پیمان به بیان و تشریح مسائل کلیدی و مورد نیاز قراردادهای پیمانکاری پرداخته است و از مفاهیم مورد استفاده در این قراردادها رفع ابهام کرده است. شرایط عمومی، حدود و حقوق و تعهدات طرفین قرارداد پیمانکاری یعنی کارفرما و پیمانکار را مشخص کرده است. همچنین در مورد حوادث قهری، چگونگی فسخ قرارداد و تعلیق قرارداد و خاتمه پیمان  برای پیمانکار و کارفرما تعیین تکلیف کرده است.

در این مقاله به موضوعات ذیل پرداخته شده است که شامل تعاریف و مفاهیم کلمات کلیدی ذکر شده در شرایط پیمان می باشد:
  • -ماده ۱- پیمان
  • -ماده ۲- موافقت نامه
  • -ماده ۳- شرایط عمومی
  • – ماده ۴- شرایط خصوصی
  • – ماده ۵- برنامه زمانی اجرای کار
  • -ماده ۶- کارفرما
  • – ماده ۷- پیمانکار
  • – ماده ۸- مدیر طرح
  • – ماده ۹- مهندس مشاور، مهندس ناظر
  • – ماده ۱۰- رئیس کارگاه
  • – ماده ۱۱- پیمانکار جزء
  • – ماده ۱۲- کار، کارگاه، تجهیز و برچیدن کارگاه
  • – ماده ۱۳- مصالح، تجهیزات، مصالح و تجهیزات پای کار، ماشین آلات و ابزار، تاسیسات و ساختمان های موقت، وسایل
  • – ماده ۱۴- برآورد هزینه اجرای کار; مبلغ پیمان; مبلغ اولیه پیمان; مبلغ نهایی پیمان; ضریب پیمان; نرخ پیمان، مدت پیمان; مدت اولیه پیمان; متوسط کارکرد فرضی ماهانه
  • – ماده ۱۵- روز، ماه، تاریخ ها، مفرد و جمع، عنوان ها
ماده۱ شرایط عمومی پیمان

پیمان: پیمان مجموعه اسناد و مدارکی است که در ماده ۲ موافقت نامه پیمان درج شده است.

برای عضویت در صفحه اینستاگرام  کیلیک کنید
ماده ۲ شرایط عمومی پیمان

موافقت نامه: موافقت نامه سندی است که مشخصات اصلی پیمان، مانند مشخصات دو طرف، موضوع، مبلغ و مدت پیمان در آن بیان شده است.

ماده۳ شرایط عمومی پیمان

شرایط عمومی: شرایط عمومی، مفاد همین متن است که شرایط عمومی حاکم بر پیمان را تعیین میکند.

ماده ۴ شرایط عمومی پیمان

شرایط خصوصی: شرایط خصوصی، شرایط خاصی است که به منظور تکمیل شرایط عمومی، برای این پیمان، با توجه به وضعیت و ماهیت آن، تنظیم شده است. موارد درج شده در شرایط خصوصی، هیچ گاه نمی تواند مواد شرایط عمومی را نقض کند.

ماده۵ شرایط عمومی پیمان

برنامه زمانی اجرای کار

– برنامه زمانی کلی: برنامه ای است که در آن، زمانبندی کلی کار های مورد پیمان بر حسب ماه، منعکس گشته و در اسناد و مدارک پیمان درج شده است.

– برنامه زمانی تفصیلی: برنامه ای است که زمان بندی فعالیت های مختلف کار های موضوع پیمان، به تفصیل و در چارچوب برنامه زمانی کلی، در آن آمده است. (بررسی ماده ۵ شرایط عمومی پیمان)

ماده۶ شرایط عمومی پیمان

کارفرما: کارفرما، شخص حقوقی است که یک سوی امضاء کننده پیمان است و عملیات موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به پیمانکار واگذار کرده است. نمایندگان و جانشین های قانونی کارفرما، در حکم کارفرمامی باشد.

شرایط عمومی پیمان

ماده۷ شرایط عمومی پیمان

پیمانکار: پیمانکار، شخص حقیقی یا حقوقی است که سوی دیگر امضاء کننده پیمان است و اجرای موضوع پیمان را بر اساس اسناد و مدارک پیمان، به عهده گرفته است. نمایندگان و جانشین های قانونی پیمانکار، در حکم پیمانکار می باشد.

ماده ۸ شرایط عمومی پیمان

مدیر طرح: مدیر طرح، شخص حقوقی است که به منظور مدیریت اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.

ماده ۹شرایط عمومی پیمان

– مهندس مشاور: شخص حقیقی یا حقوقی است که برای نظارت بر اجرای کار، در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان، از سوی کارفرما به پیمانکار معرفی می شود.

– مهندس ناظر: نماینده مقیم مهندس مشاور در کارگاه است و در چارچوب اختیارات تعیین شده در اسناد و مدارک پیمان به پیمانکار معرفی میشود. (بررسی ماده ۹ شرایط عمومی پیمان)

برای عضویت در کانال تلگرام کیلیک کنید

ماده۱۰ شرایط عمومی پیمان

رئیس کارگاه: شخصی حقیقی دارای تخصص و تجربه لازم است که پیمانکار، او را به مهندس مشاور معرفی می کند تا اجرای موضوع پیمان در کارگاه را سرپرستی کند.

ماده۱۱ شرایط عمومی پیمان

پیمانکار جزء: پیمانکار جزء، شخص حقیقی یا حقوقی است که تخصص در کار های اجرایی دارد و پیمانکار برای اجرای بخشی از عملیات موضوع پیمان، با او قرارداد می بندد.

ماده ۱۲شرایط عمومی پیمان
  • کار: عبارت است از مجموعه عملیات، خدمات یا اقدامات مورد نیاز، برای آغاز کردن، انجام و پایان دادن عملیات موضوع پیمان است و شامل کارهای دایمی است که باقی خواهد ماند و به عنوان موضوع پیمان تحویل کارفرما می گردد و کار های موقتی است که به منظور اجرا و نگه داری موضوع پیمان انجام می شود.
  • کارگاه: محل یا محل هایی است که عملیات موضوع پیمان در آن اجرا می شود یا به منظور اجرای پیمان، با اجازه ی کارفرما از آن استفاده می کنند. کارگاهها یا کارخانه های تولیدی خارج از محلها و زمین های تحویلی کارفرما، که به منظور ساخت تجهیزات یا قطعاتی که در کار نصب خواهد شد مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تجهیز کارگاه: عبارت از عملیات، اقدام ها و تدارکاتی است که بادی به صورت موقت برای دوره اجرا انجام شود تا آغاز کردن و انجام دادن عملیات موضوع پیمان، طبق اسناد و مدارک پیمان، میسر شود.
  • برچیدن کارگاه: عبارت است از جمع آوری مصالح، تجهیزات، تاسیسات و ساختمان های موقت، خارج کردن مواد زاید، مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و دیگر تدارکات پیمانکار از کارگاه و تسطیح و تمیز کردن محل های تحویلی کارفرما می باشد.
ماده ۱۳ شرایط عمومی پیمان

– مصالح: عبارت است از مواد، اجناس و کالاها یی که در عملیات موضوع پیمان مصرف یا نصب شده و در کار باقی می ماند.

– تجهیزات: عبارت از دستگاهها و ماشین آلاتی است که در عملیات موضوع پیمان و در کار باقی می ماند.

– مصالح و تجهیزات پای کار: عبارت از مصالح و تجهیزاتی که پیمانکار; با توجه به اسناد و مدارک پیمان برای اجرای موضوع پیمان تهیه کرده و در محلی یا محلهایی از کارگاه که در طرح جانمایی تجهیز کارگاه به عنوان انبار کارگاه یا محل انباشت مصالح تعیین گردیده است; نگه داری و حفاظت می کند. مصالح و تجهیزات موجود در محل مصرف یا نصب نیز مصالح و تجهیزات پای کار نامیده می شود.

ماشین آلات و ابزار:عبارت از دستگاه ها، تجهیزات، ماشین آلات و به طور کلی، ابزار های اجرای کار است که به منظور اجرای موضوع پیمان به صورت موقت به به کار گرفته می شود. ماشین آلات و ابزار را ممکن است ماشین آلات نیز به نامند.

– تاسیسات و ساختمان های موقت: عبارت از انواع ساختمان ها، محوطه سازیها، انبارها، تاسیسات آب، برق، سوخت و مخابرات، شالوده دستگاه ها و به طور کلی، تمام تاسیسات و بناهایی است که به صورت موقت، برای دوره اجرا تامین شده و جزء کار های تجهیز کارگاه به شمار می رود.

– وسایل: عبارت از اثاثیه اداری، مسکونی آشپزخانه و دیگر لوازم مورد نیازی است که برای دوره اجرا تامین شده و جزو تجهیز کارگاه منظور می شود.

ماده۱۴ شرایط عمومی پیمان
  • برآورد هزینه اجرای کار: مبلغی است که به عنوان هزینه اجرای موضوع پیمان; به وسیله کارفرما محاسبه و اعلام شده است.
  • مبلغ پیمان: مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقت نامه یا احتساب مبلغ ناشی از تغییر مقادیر کار قیمت جدید است; مبلغ پیمان هنگام مبادله پیمان، همان مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقت نامه است که مبلغ اولیه پیمان نامیده می شود.
  • مبلغ نهایی پیمان:مبلغ درج شده در ماده ۳ موافقت نامه و تغییرات احتمالی است که بر اساس اسناد و مدارک پیمان، در آن ایجاد شده می شود.
  • ضریب پیمان: حاصل تقسیم مبلغ اولیه پیمان به مبلغ برآورد هزینه اجرای کار است.
  • نرخ پیمان: در مورد هر یک از اقلام کار عبارت است از بهای واحد آن قلم در فهرست بهای منضم به پیمان با اعلام ضریب پیمان و ضریب های پیش بینی شده در فهرست بها و مقادیر کار است.
– متوسط کارکرد فرضی ماهانه: عبارت است از حاصل تقسیم مبلغ اولیه پیمان به مدت اولیه پیمان است.

مدت پیمان یا مدت اجرای پیمان:  مدت درج شده در بند ماده ۴ موافقت نامه و تغییرات احتمالی است که بر اساس ماده ۳۰ در آن ایجاد می شود. مدت پیمان هنگام مبادله پیمان همان مدت درج شده در ماده ۴ موافقت نامه است که مدت اولیه پیمان نامیده می شود.

شرایط عمومی پیمان

ماده۱۵ شرایط عمومی پیمان
  • – روز و ماه، روز و ماه تقویمی و شمسی است.
  • -تاریخ ها طبق تقویم رسمی کشور است.
  • – هر جا که معنای عبارت ایجاب کند، کلمات مفرد معنای جمع و کلمات جمع معنای مفرد دارند.

وکیل قرارداد پیمانکاری گروه حقوقی اوان

با توجه به اهمیت قراردادهای پیمانکاری و افزایش دعاوی پیمانکاری در مراجع قضایی، دپارتمان مشارکت و پیمانکاری در گروه حقوقی اوان تشکیل شده است که به صورت تخصصی به دعاوی پیمانکاری و قراردادهای پیمانکاری پرداخته است. بهتر است قبل از هر اقدام; در تهیه و تنظیم قراردادهای پیمانکاری و مطرح نمودن دعاوی پیمانکاری با وکیل امور پیمانکاری اوان مشورت نمائید.

سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد قراردادپیمانکاری، دعاوی پیمانکاری، تعلیفق پیمان، فسخ پیمان و… را با مشاور حقوقی اوان مطرح نمائید.

فاطمه جعفری: کارشناس ارشد حقوقی

شماره مشاوره حقوقی :۰۹۰۲۱۱۴۶۳۱۷

    سوالات حقوقی خود را در فرم زیر وارد نمایید. مشاوران ما به زودی پاسخگو خواهند بود

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند*